Aero - Info

Berkana's I am in a Rush (Rusty)

Aero en Rusty vonden beiden een goede thuis en zullen ingezet worden als therapiepaardjes.

Proficiat Els met beiden hengstjes!

Geboren: 20/05/2015
parentage qualified
Kleur: Bruin Splash Overo
Stamboek: AMHA, BMP, NMPRS
Schofthoogte: 19inch (48cm) bij geboorte. Verwacht rond 80cm volwassen.
Afstamming: V: Caluka UK Colour of Magic
  M: Blackertor UK Stylish Sparkler
   Berkana's I am in a Rush (Rusty) kwam aan zijn naam door zijn snelle en vroege geboorte. Rusty werd maar liefst 5 weken te vroeg geboren! Hij werd verwacht op 27/6, maar op 20/5 besloot hij dat het toch al tijd was om de wereld te verkennen.

Rusty is er in geslaagd om ons hart direct te veroveren. Hij heeft een leuk en aanhankelijk karakter en daarnaast heeft hij de mooie looks van zijn ouders goed meegekregen. Uit deze combinatie hadden we een veulen verwacht met een mooi verfijnd hoofdje en slanke bouw en dat is gelukt! Als bonus kreeg hij ook nog een leuk, aanhankelijk karakter erbij.

Papa is Caluka UK Colour of Magic. Een kleine, elegante hengst met een erg mooi Arabisch hoofdje. Deze hengst deed het goed op show en bewees zich reeds in de fokkerij bij Stal Laureas. Via deze hengst stamt ons veulen af van één van de bekendere bloedlijnen in de minipaardfokkerij: Gold Melody Boy.

Deze hengst is de stamvader van onder andere Boones Little Buckeroo. De grootouders van Rusty aan deze kant zijn Lucky Four Classy Colors en de kampioensmerrie Chestnut Hills Wanda.

Mama van Rusty is onze eigen mooie merrie, Blackertor UK Stylish Sparkler. Een merrie die zich reeds toonde op show en die ook een sterke afstamming heeft. Zij heeft namen zoals Rowdy en Lazy N Red Boy in haar pedigree. Je kan de volledige afstamming van haar terugvinden op haar eigen pagina bij merries op onze website.